De Petén-regio

Swipe

Naar Mexico

Je kunt met de bus om 5.00, 9.30, 11.30, 14.00 uur vanuit Flores naar El Naranjo, ten noordwesten van Flores aan de Río San Pedro; de rit duurt 6 uur en kost Q15. De bus van 5.00 uur heeft aansluiting op de bus van 12.00 uur naar La Palma in Mexico. Je kunt ook met de boot over de Río San Pedro naar La Palma; deze vertrekt om 13.00 uur en de boottocht duurt 4 uur. Deze boot is echter niet geheel zeker!

Vanuit La Palma kun je verder naar Tenosique en Palenque in Chiapas en vandaaruit met de trein naar Merida in Yucatán. In El Naranjo is slechts zeer eenvoudige accommodatie beschikbaar is. Het is een niet al te aangenaam stadje waar men zich met olie-exploratie bezighoudt en waar een grote militaire basis gevestigd is.

Vanuit Sayaxché kun je met een speedboot in 2½ tot 3 uur naar de grensovergang Benemérito in Mexico dat aan de oever van de Usumacinta ligt.

Een andere mogelijkheid is via Bethel en Frontera Corozal van waaruit je naar Bonampak en Yachilán kunt reizen. Vanuit Benemérito kun je met een bus in 9 uur naar Palenque reizen.

Familiereizen

Familiereis Guatemala

Tijdens deze avontuurlijke familiereis door Guatemala ontdekken jullie de prachtige, ongerepte natuur; de kleurrijke inwoners; de oude koloniale gebouwen en de Maya...

v.a. 2648.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Naar Mexico en Guatemala