De plateausteden

Swipe

Rose Hill en Beau Bassin

Rose Hill en Beau Bassin zijn met elkaar vergroeid en worden in een adem genoemd. Ze vormen sinds 1896 samen een gemeente, met 90.000 inwoners de grootste van Mauritius.

Rose Hill/Beau Bassin staat bekend als een jonge, vooruitstrevende stad met een gemêleerde bevolking en allerlei activiteiten op cultureel gebied. Veel inwoners zijn van gemengde afkomst. Zij werken in overheidskantoren en banken van Port Louis. De mooiste straten met koloniale woningen en een paar kerken vind je rond het monumentale Plaza Theater. Gebouwd in 1933 in Italiaanse stijl heeft het een leuk ouderwets rococo-interieur met veel pluche en goud, een groot draaibaar toneel en ruimte voor 1500 toeschouwers inclusief honderd staanplaatsen.

Het theater maakt deel uit van The Plaza, een complex waarin zich ook het gemeentehuis, een bibliotheek en de Max Boullé Art Gallery bevinden. Max Boullé is een Mauritiaanse landschapschilder. In La Maison de Carné aan Royal Road is de Mauritius Academy of Science and Technology gehuisvest. Nabij staat het robuuste postkantoor dat is ondergebracht in een oud stationsgebouw. Talloze voordelige winkeltjes zijn te vinden in de Arabische wijk en rond het busstation.

De Balfour Garden/Jardin de Balfour in Balfour Street is een aangename plek om even bij te komen van de stadsdrukte. Loop helemaal naar achteren voor een onverwacht fraai uitzicht op de watervallen van de Grande Rivière Nord-Ouest. Aan de overkant zie je mogelijk een glimp van Le Réduit, de residentie van de president.

10 prachtige bestemmingen in Rose Hill en Beau Bassin en Mauritius