De Samariakloof en Chania

Swipe

Kreta

Chania heeft 50.000 inwoners en was ooit de hoofdstad van Kreta. De stad heeft een mooie Venetiaanse haven met een vuurtoren en een heel gezellige boulevard. Aan de haven staat ook het Firka-fort en bevinden zich de arsenalen. In het fort is het Maritiem Museum gevestigd. De kleine oude binnenstad waar zich de meeste bezienswaardigheden bevinden, begint achter de oude haven en is gedeeltelijk omringd door oude stadswallen.

Leuk wandelen in en rondom het fort van Chania

Het fort van Chania  staat in het stadsdeel Kastelli waar Venetiaanse herenhuizen staan en het leuk wandelen is. In de wijk Splantzia staat bij de Agios Nikolaoskerk een Turkse minaret. In de Agios Frakiskosbasiliek in dezelfde wijk is het Archeologisch museum gevestigd. Aan de rand van de nieuwe stad aan de Odos Tsouderon bevindt zich de Dimotiki Agora, de overdekte markthal die in de vorm van een kruis is gebouwd.

Foto Onze Kreta expert
Onze Kreta expert

AUTEUR MACHTELD LEISTRA

Met een classicus als vader was het duidelijk waar het gezin elk jaar op vakantie ging. In haar jeugd heeft journalist/ schrijfster Machteld Leistra (1968) dan ook elke oude steen in Griekenland mogen bewonderen. Later bleef Griekenland haar favoriete vakantiebestemming en ze woonde enkele jaren op Kreta. Over haar Kretenzische belevenissen schreef ze columns in Griekenland Magazine en voor o.a. de Wereld Omroep. Ook verscheen er een reisgids over de Griekse Eilanden van haar hand.

10 prachtige bestemmingen in Kreta