De Samariakloof en Chania

Swipe

Het schiereiland Akrotiri

Het schiereiland Akrotiri

De Kretenzische stad Chania ligt in de baai van Chania tussen twee landtongen in. Ten oosten van de stad ligt het schiereiland Akrotiri waarop zich ook het vliegveld van Chania bevindt. Onder deze landtong ligt de grootste natuurlijke haven van Griekenland: Souda, waarvandaan ferryboten naar Piraeus vertrekken.

Kounoupidiana en de Griekse vlag

Op zo’n 6 km van de stad op Akrotiri bij het dorpje Kounoupidiana ligt op de heuvel Profitis Ilias het graf van Eleftherios Venezilou die er op eigen verzoek begraven is. Dit is namelijk de plek op Kreta waarop voor het eerst de Griekse vlag gehesen werd. De heuvel biedt een spectaculair uitzicht op de stad. Vanaf deze heuvel leidt een weg naar de mooie stranden van de geliefde badplaats Kalathas en het wat rustiger Stavros. Op het schiereiland Akrotiri liggen ook nog enkele mooie kloosters, zoals het imposante Agia Triadaklooster uit de 17de eeuw en het 11de eeuwse Klooster Kyria ton Angelon of Gouvernetou, een van de oudste kloosters op Kreta.

De badplaats Kolimbari

Ten westen van Chania ligt het langgerekte schiereiland Rodopou waarachter de baai van Kissamou ligt. Aan het begin van de landtong ligt de badplaats Kolimbari met een paar kilometer verderop Moni Gonias, een klooster dat ook een grote rol tijdens het verzet tegen de Turken en de Duitsers speelde.

Kastelli (Kissamou)

Kastelli, ook wel Kissamou genoemd, is de bekendste plaats in de mooie baai van Kissamou. Het is een oud vestingstadje met een gezellige haven. Vanuit Kastelli kan de superrustige, mooie westkust van het eiland verkend worden met zijn vele baaien en leuke onbedorven vissersdorpjes.

Het klooster Moni Chrissokalitissa

Vrijwel helemaal beneden staat Moni Chrissokalitissas, oftewel het klooster met de gouden traptree, het meest geliefde, maar ook meest afgelegen klooster op Kreta. Het staat op een steile zwarte rots en is te bereiken via een trap waarvan één trede goudkleurig lijkt. Van hieruit is er een heel mooi panorama over de Libische Zee. Bij dit klooster houdt de weg op.

De Samariakloof en Chania

Serita Beach

Tijdens je comfortabele verblijf in het huiselijke Serita Beach geniet je van gemoedelijkheid, goed eten en een stralende zon. Heb je nog...

v.a. 523 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het schiereiland Akrotiri en Kreta