De staat Bahia

Swipe

Stranden in Salvador

De baia de Todos os Santos, de baai van allerheiligen, die zo dominant te zien is vanuit de oude stad heeft geen stranden van betekenis,behalve bij Monte Serrat en rond Ribeira .Wel biedt de baai een prachtig panorama van transport- en plezierboten in allerlei maten en prijsklassen.Let ook op de mooie historische eeuwenoude boten,saveiro's genaamd.

Vanuit de stad gezien links,langs de oceaan liggen vele prachtige stranden waar men goed kan zwemmen en zonnebaden met veel hotels op niet al te grote afstand. Vanaf de zuidelijke punt in Salvador in noordelijke richting gaande komt men achtereenvolgens op de Porto do Barra en Farol do Barra, Ondina waar ook Salvadors dierentuin is, Rio Verhelmo, Mariquita, Amaralina, Pituba, Jardim dos Namorados, Jardim de Alá (met gras onder de kokosnoten), Armação de Iemanjá, Boca do Rio, een ontmoetingsplaats van artiesten en Itapoã (maar men is dan al 25 km van het centrum van Salvador), Ipatinga en nog verder de sneeuwwitte duinen in.

Verder langs het vliegveld komt men bij Arembepe, waar Mick Jagger en Janis Joplin vertoefden in de jaren zestig van de 20e eeuw, Guararujã, Açu da Forre en Praia do Forte. Dit laatste strand wordt omschreven als een tropisch paradijs, ligt op 80 km afstand vanaf Salvador en is een veelgekozen bestemming voor dagtochten. Het laatste deel rijdt u over een nieuw aangelegde palmenweg. Praia de Forte is meer dan óók een strandplaats. Er is een prachtig 12 km lang palmenstrand, mooie koraalriffen en zelfs zijn vlakbij watervallen. Er is een stichting (Garcia d’Ávila) die het behoud van het authentieke stadje beschermt. Het staat onder strenge architectonische bouwvoorschriften om kleinschalig en groen te blijven. Er zijn restaurants in overvloed, hotelletjes en er is een luxe resort.

 Informatie: http://www.praiadoforte.org.com

.

10 prachtige bestemmingen in Stranden in Salvador en Brazilië