De vallei ten noordwesten van Kathmandu

Swipe

De vallei ten noordwesten van Kathmandu

Kakani

Ook vanuit Kakani heeft men een oogverblindend uitzicht op de Himalayaketen, met name op de Ganesh Himal. Men kan kijken van de Annapurna (8078 m) in het westen tot de Gauri Shankar (7145 m) in het oosten. Kakani ligt op een hoogte van 1976 m, ongeveer 29 km ten noordwesten van Kathmandu, en is evenals Nagarkot beroemd om de zonsopkomsten en zonsondergangen. Alleen de tocht naar Kakani rechtvaardigt al een bezoek aan dit dorp: men komt door een heel mooi heuvellandschap. Het gebied is bekend om de teelt van radijs. De radijs is hier veel langer als bij ons en kan gemakkelijk 20 cm lang worden. Verder passeert u in dit gebied veel forellenkwekerijen. Veel reizigers die Nuwakot of Trisuli (Trisuli Bazaar) bezoeken, passeren het dorp Kakani. In het dorp kunt u een bezoek brengen aan het Thai Memorial Park dat herinnert aan het neerstorten van vliegtuig van Thai Airlines. Alle 113 bemanningsleden en passagiers kwamen hierbij om het leven.

Verbindingen Kakani

Om Kakani te bezoeken neemt men vanuit Kathmandu de bus naar Trisuli. De bussen (onder andere Sajha) naar Trisuli komen niet in Kakani zelf. Men moet uitstappen bij de afslag naar Kakani en via een geasfalteerde weg (richting Telecom Repeater Station) loopt men dan in ongeveer een uur naar het dorp.

Vele touroperators verzorgen sunset excursions naar Kakani. Men vertrekt om 15.00 uur uit Kathmandu en is omstreeks 19.00 uur weer terug.

10 prachtige bestemmingen in De vallei ten noordwesten van Kathmandu en Nepal