De vallei ten oosten van Kathmandu

Swipe

Panauti

Banepa

Aan de weg van Bhaktapur naar Dhulikhel ligt het stadje Banepa (16.500 inwoners). In Banepa kunt u een wandeling maken door de bezienswaardige straatjes naar de Chandeshwaritempel, een heiligdom ter ere van een incarnatie van Parvati. De incarnatie van Parvati versloeg eigenhandig de demon Chand, waarna zij de titel Chandeshwari kreeg wat letterlijk de slachter van Chand betekend.

Newardorp Panauti

Ongeveer 6 km ten zuiden van Banepa ligt het fraaie Newardorp Panauti. In Panauti staat de drie verdiepingen tellende pagode Indreshwar Mahadev die bekend is geworden door de schitterende 14e-eeuwse tempelschoren die het tempeldak ondersteunen. De dakstutten beelden incarnaties van de god Shiva uit.

Namo Buddha

Vanuit Panauti kunt u een bezoek brengen aan Namo Buddha. De kleine stoepa is beschilderd met de alziende ogen van Boeddha die vanaf de top van een heuvel neerstaren op de vallei waarin het dorp Panauti is gelegen. In het aangrenzende Tamangklooster wonen ongeveer 15 monniken. Deze heilige plek dankt zijn bestaan aan een boeddhistische legende: Een eenzame jager sloop door het struikgewas. Plotseling hoorde hij zacht gekerm. Met zijn wapens in de aanslag kroop hij in de richting van het geluid. Achter een bosje lagen een tijgerin en haar kinderen te sterven van de honger. Vol medelijden gaf de jager zijn lichaam en leven aan de tijgerin en haar kinderen en redde daarmee hun leven. In een volgend bestaan incarneerde deze jager als Siddharta Gautama, de latere historische Boeddha.

Verbindingen Panauti

Panauti is wandelend bereikbaar vanaf Dhulikhel, maar kan ook per mountainbike, auto, bus of minibus bezocht worden vanuit Bhaktapur en Kathmandu.

Namo Buddha is wandelend en per mountainbike bereikbaar vanuit Panauti en Dhulikhel.

De vallei ten oosten van Kathmandu

10 prachtige bestemmingen in Panauti en Nepal