De vallei ten oosten van Kathmandu

Swipe

Thimi

10 km ten oosten van Kathmandu en zes km ten westen van Bhaktapur ligt het stadje Thimi, eens de op drie na grootste stad in de Kathmanduvallei.

Papieren maskers

In dit rustige stadje vervaardigt men met de hand papieren maskers (papier-maché). Deze maskers stellen vaak een der goden of godinnen uit de hindoemythologie voor en spelen een belangrijke rol bij de vele Nepalese festivals. Ze worden met name veel gebruikt bij de maskerdansen, onder andere door de Nawa Durga-dansers uit Bhaktapur. Van deze dansers zijn ook poppen verkrijgbaar. Deze maskers en poppen worden ook op straat of in de souvenirwinkels van Kathmandu, Patan en Bhaktapur verkocht. De beste plaats om ze te kopen is echter Thimi. Het stadje is eveneens bekend om zijn aardewerk dat hier met de hand vervaardigd wordt (zie Bhaktapur).

Tempels

Heeft u tijd over dan kunt u een bezoek brengen aan de 16e-eeuwse Balkumaritempel. Onder deze pagode offeren jonggehuwde vrouwen kokosnoten in de hoop snel in verwachting te raken. Andere tempels in het stadje zijn onder meer de Mahadevitempel (15e eeuw) en de Narayantempel (16e eeuw). Direct ten noorden van Thimi ligt het dorp Bode met de 17e-eeuwse Mahalakshimitempel.

Verbindingen Thimi

Thimi ligt tussen de oude en nieuwe wegen die Kathmandu met Bhaktapur verbinden en is goed per fiets bereikbaar (het rustigst via de oude weg).

De bussen tussen Kathmandu en Bhaktapur stoppen bij Thimi.

De vallei ten oosten van Kathmandu

10 prachtige bestemmingen in Thimi en Nepal