De vallei ten zuiden van Kathmandu

Swipe

Godavari

Ongeveer 10 km ten zuidoosten van Patan ligt het dorp Godavari. Tijdens de rit naar Godavari passeert u de nederzettingen Harisiddhi, Thaiba en Badegaon. Het dorp Godavari dankt zijn naam aan de rivier de Godavari, die hier in de bergen ontspringt. Deze plek, de Godavari Kunda, staat bekend als een der heilige plaatsen van Nepal. Om de 12 jaar wordt hier een groot festival gehouden waarbij duizenden pelgrims een bad nemen in het heilige water. Het volgende festival vindt plaats in 2015.

In Godavari kunt u verder een bezoek brengen aan de koninklijke botanische tuin (dgls. geopend van 10.00 tot 16.00 uur; in de wintertijd sluit men om 17.00 uur), een viskwekerij en een marmergroeve.

Tegenover de marmergroeve vindt u de ingang van de Pulchowki Mai tempel, een drie verdiepingen tellende pagode die is gewijd aan een godin uit het tantrisme.

Op de heuvel boven Godavari staat de Shanti Ban Boeddha, een groot gouden Boeddha-beeld. Borden wijzen de weg naar het Boeddhabeeld.

Pulchoki

Vanuit het dorp kunt u in circa 3,5 uur de berg Pulchoki (2785 m) beklimmen. In de lente is de flank van deze berg bedekt met exotische wilde bloemen en uitbundig bloeiende rododendrons. Bovendien leven in dit gebied een groot aantal dieren, waaronder veel bijzondere vlinder- en vogelsoorten. Op de top van de berg Pulchoki staat een boeddhistisch heiligdom. Ga niet alleen de berg beklimmen; in het verleden zijn hier mensen beroofd.

Verbindingen Godavari

Minibussen naar Godavari vertrekken vanaf Lagankhel in Patan.

10 prachtige bestemmingen in Godavari en Nepal