De Westelijke Jordaanoever

Swipe

Sebastiya

Op 9 km ten noordwesten van Nabloes liggen de resten van de oude stad Samaria. Van 880 tot 721 v. Chr. lag hier de hoofdstad van het koninkrijk Israël. De koningen die er resideerden hielden zich niet aan de voorschriften van God, dit tot groot ongenoegen van de profeten: ‘Wacht maar, beschonken inwoners van Efraim, overmand door de wijn! Jullie stad, die prachtige kroon, die schitterende krans, de trots van jullie vruchtbaar dal, valt af als een bloem’ (Jes. 28:1).

Tijdens het bewind van Herodes de Grote kreeg de stad een nieuw uiterlijk en een nieuwe naam: Sebastos, wat een Griekse vertaling is van Augustus, de Romeinse keizer. Rondom de stad plaatste men een 4 km lange verdedigingsmuur met kazematten. Voorts bouwde men een paleis, een tempel, een amfitheater, een forum, een renbaan en opslagplaatsen. Uiteraard verfraaiden de Byzantijnen en de kruisvaarders de stad met een kerk en zorgden de Arabieren voor een moskee. De overblijfselen van deze gebouwen kunt u in het nationale park Sebastiya gaan bekijken. De 12e-eeuwse Kruisvaarderskerk staat in het huidige Sebastiya, een Palestijns dorpje dat binnen de Romeinse verdedigingsmuur ligt. De kruisvaarders waren er, ten onrechte, van overtuigd dat op deze plek Johannes de Doper werd onthoofd en begraven. Een deel van de kerk werd later als moskee in gebruik genomen.

Rondreizen

Groepsrondreis Israël

Maak kennis met het Heilige Land Israël tijdens deze complete rondreis. De reis brengt je in twaalf dagen langs indrukwekkende historische plekken...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Sebastiya en Israël