De Westelijke Sahara

Swipe

Dakhla

Zeer weinig reizigers zullen zover zuidelijk komen, aangezien de 540 kilometer lange route van Laayoune naar deze plaats door een eindeloze en saaie hammada gaat. Dakhla ligt nog net ten noorden van de Kreeftskeerkring op een langgerekt schiereiland.

De stad werd in 1844 door de Spanjaarden gesticht die haar Villa Cisneros noemden en die daar tot 1975 bleven.

De witte architectuur van Dakhla met zijn vele bogen doet wat steriel aan. Maar er wordt duidelijk geld in deze plaats gepompt, want er wordt veel gebouwd. In de toekomst wil men grote hotelprojecten realiseren.

Je kunt naar de Spaanse vuurtoren wandelen voor een mooi uitzicht. Verder is het strandleven met surfen, paragliding, kitesurfen en vissen het belangrijkste doel van de meeste reizigers. Steeds meer Europeanen in campers komen hier overwinteren.

Tussen de Avenue Hassan II en de Avenue Mohammed V bevinden zich de meeste voorzieningen zoals het postkantoor, de buskantoren, de hotels en café-restaurants. Hier is ook een bank met een geldautomaat. Er is een ensemble Artisanal met ambachtelijke producten. Het toeristenbureau bevindt zich in de Rue Tiris. Het is geopend van ma.-vr. van 8.30-12.00/14.30-18.30 uur.  

CTM (Boulevard 4 Mars) en andere maatschappijen gaan naar: Laayoune (8 uur, 141 dh), Tan Tan (14 uur, 240 dh) en Agadir (21 uur, 340 dh). Het vliegveld, Aéroport Dakhla, ligt vlak bij de stad. Royal Air Maroc, tel. 028-897049, vliegt naar Laayoune, Agadir en Casablanca. Regional Maroc, tel. 028-000080, gaat naar dezelfde steden en ook naar Las Palmas (Canarische Eilanden).

10 prachtige bestemmingen in Dakhla en Marokko