De zuidelijke oases en Ouarzazate

Swipe

Er-Rachidia

Aan het begin van de 20e eeuw bouwden de Fransen dit administratieve en bestuurlijke centrum op een strategisch punt in deze regio. Het was toen ook een garnizoensstad om de opstandige Amazigh (Berber)stammen van de Tafilalt in de gaten te houden. De eerste naam van de stad was Ksar es-Souk. In 1979 kreeg zij haar huidige naam als eerbetoon aan sultan Moulay Rachid, de eerste Alawitische heerser.

De stad is rechttoe rechtaan gebouwd; de hoofdstraat is de Avenue Moulay Ali Cherif. Op zondag, dinsdag en donderdag is er markt. In mei is er vaak het Festival du Desert met diverse muziekgroepen.

Excursie vanuit Er-Rachidia

Source Bleue de Meski is een natuurlijke bron die de Fransen hebben omgebouwd tot een zwembad. Het ligt 23 kilometer ten zuiden van Er-Rachidia. Beneden aan een rots stroomt water in een bassin dat zich op een camping bevindt. In het weekend gaan veel inwoners van de stad hier naartoe. Doordeweeks is het er rustig en prettig om te baden. De entree is 5 dh. Het ligt één kilometer ten westen van de weg. Je kunt hier vanaf Er-Rachidia met een bus komen (3 dh).

10 prachtige bestemmingen in Er-Rachidia en Marokko