De zuidelijke oases en Ouarzazate

Swipe

Naar M’Hamid

Achttien kilometer ten zuiden van Zagora ligt Tamegroute waar zich in de ksar een zaouia en een 17e-eeuwse bibliotheek gesticht door Sidi Mohammed Bou Nasri bevinden. Dit islamitische studiecentrum bevat onschatbare boeken. Je kunt de bibliotheek en de madrasa ’s ochtends en in de namiddag bezoeken.

Er zijn hier vele ksour, die je beter met een gids kunt bezoeken. Op zaterdag is er markt. De Cooperative des Potiers waar het plaatselijk typisch groene aardewerk gemaakt wordt, is een bezoek waard. Het is dagelijks geopend van 8.00-16.00 uur. 

Acht kilometer ten zuiden van Tamegroute liggen aan de linkerkant van de weg de Tinfou-duinen. Het is een rij duinen die te midden van een steenwoestijn liggen en ook wel de ‘gouden duinen’ worden genoemd. 

Ten zuiden van Tamegroute ligt de Djebl Bani (1095m) waar je via twee passen overheen gaat. De Tizi-Beni-Selmane-pas ligt op de Djebl Bani en je ziet een zwarte woestijn die een laagje vulkanisch materiaal bevat. Je passeert het dorp Tagounite met een ksar en een donderdagmarkt. Daarna bereik je de laatste vruchtbare vlakte van de Drâa-vallei: de M’Hamid el Gouzlane (gazellenvlakte).

10 prachtige bestemmingen in Naar M’Hamid en Marokko