De zuidelijke oases en Ouarzazate

Swipe

Tinerghir

Dit voormalige mijnstadje ligt tussen de Tafilalt en de Drâa-vallei en het wordt vooral bezocht vanwege de 12 kilometer verderop liggende Todrakloof, een van de belangrijke bezienswaardigheden van Marokko. Vroeger werd hier zilver gedolven en werden er zilveren sieraden gemaakt. Tinerghir is ook het bestuurlijke centrum van de regio.

Ten noord- en zuidoosten van de stad liggen mooie palmbossen met diverse ksour en kasba’s. Het is de moeite waard om hier een wandeling te maken met een gids, die vertelt hoe de gemeenschap hier het water en de grond beheert. Informeer bij Hotel Tomboctou.

De moderne stad ligt rond de Place Principale, waarlangs de Avenue Mohammed V loopt, die in noordelijke richting overgaat in de N10 naar Er-Rachidia en in zuidelijke richting in de N10 naar Ouarzazate. Ten noordoosten van dit centrum ligt de oude stad met een kasba en souk (markt).

Excursie vanuit Tinerghir

Je kunt het beste met een gids, vanuit de stad naar het dorpje Afaroun wandelen, waar een maraboet en een gerenoveerde moskee te bewonderen zijn. Het lopen over de akkertjes en de verhalen van de gids over de bevolking en de gewassen zijn een speciale ervaring. Vraag in Hotel Tomboctou naar Saïd, die redelijk Engels spreekt en een prettige gids is.

Rondreizen

Groepsrondreis Marokko Totaal

Tijdens deze zeer complete rondreis door Marokko is elke dag anders. Van vruchtbare boomgaarden, door ruige maanlandschappen, naar wit besneeuwde bergen. We...

v.a. 1499.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tinerghir en Marokko