De zuidoostkust

Swipe

Bundala Sanctuary

Wanneer u over de hoofdweg (2) van Tissamaharama naar de kust rijdt, komt u langs het Bundala Sanctuary, een vogelreservaat met grote lagunes, waarin ook waterbuffels en krokodillen huizen. Tijdens de noordoostmoesson, van november tot april, komen er veel flamingo's af op het hoge zout- en sodagehalte van het ondiepe water van de lagunes. In dit water vinden ze het benodigde plankton waaraan zij hun roze kleur te danken hebben. Dit plankton zeven ze uit het water en de modder door middel van een uniek filtersysteem in hun snavel. De uitwerpselen van de flamingo's vormen weer een voedingsbron voor het plankton waarmee de cirkel rond is. Incidenteel, tijdens langdurige droogte, lessen olifanten hun dorst in de grote waterplassen.

Vogelreservaat Wirawila

Ongeveer 15 km ten noorden van het vogelreservaat en even ten westen van Tissamaharama ligt het vogelreservaat Wirawila. Het omvat onder meer de stuwmeren Wirawila en Tissa.

Familiereizen

Familiereis Sri Lanka

Tijdens de familiereis Sri Lanka ontdek je naast de fascinerende cultuur ook het gevarieerde landschap. Het prachtige eiland Sri Lanka biedt de...

v.a. 2369.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Bundala Sanctuary en Sri Lanka