De zuidoostkust

Swipe

Yala National Park

De wildparken in de provincie Ruhunu zijn voor veel bezoekers de voornaamste attractie in het droge zuidoostelijke deel van Sri Lanka. Het meest bezocht wordt het Nationale Park Yala. De bezoekers mogen de wilde dieren zien tussen 05.30 - 18.30 uur. De dierenstand in het Yala National Park heeft een behoorlijke klap gekregen tijdens de verschrikkelijke tsunami in 2004. Gelukkig is de wildstand zich goed aan het herstellen.

Toegang tot het Yala National Park

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij het Paltupana Park Office. Buitenlanders moeten met Amerikaanse dollars betalen en dus niet met rupees! U betaald een extra bedrag voor de toegang van de jeep. Sri Lankanen en buitenlanders die in Sri Lanka krijgen een fikse korting. Een jeep of landrover biedt plaats aan 4 tot 6 personen. U kunt ook met een iets goedkopere minibus meerijden. Vanwege het soms moeilijk begaanbare terrein bent u verplicht een voertuig te huren en gebruik te maken van gidsen die door de plaatselijke autoriteiten zijn aangewezen. Het is verboden het voertuig in het wildreservaat te verlaten, (jeeps zijn te huur bij het Resthouse Tissamaharama en bij de hotels). Het toegangshek van het nationale park en de hotels zijn per jeep bereikbaar vanaf het Rest House. Afstand: 9 km.

De safari door Yala National Park, een geweldige ervaring

Een safaritocht door het park is een hele belevenis. U ziet er allerlei vogels: een meertje met veel ibissen, verschillende soorten ooievaars en groepen wilde eenden, grote toekans die uit de bomen opvliegen, prachtige blauwe ijsvogels, fazanten met fijne kleuren, adelaars hoog in de lucht, groepen pelikanen, witte koereigers en mooie bosduifjes. U hoort het gekrijs van pauwen, verborgen in de jungle of zittend in de bomen en op het gras, soms hun prachtige verentooi ontplooiend. Overal fluiten veelkleurige vogels. Maar er zijn ook grotere dieren, zoals zwarte wilde zwijnen, roedels herten, schichtige lippenberen, reusachtige pythons (wurgslangen), grote donkergrijze waterbuffels en groepen olifanten. De kans dat u lippenberen ontmoet is zeer klein; zij houden zich het liefst schuil in de minder toegankelijke gebieden. De kans op een ontmoeting met een kudde olifanten is groter (ongeveer 50%). In de plassen bloeien lotusbloemen. De groene bijeneters hebben een blauwe staart en een bruin kopje. In Patenangele aan de kust staan palmtakhutten van vissers uit Tangalla; ze komen hier enkele maanden vissen als de moesson in hun woonplaats te fel blaast en de zeevisserij daardoor onmogelijk maakt. De bomen bij de rivier zitten vol apen. In het eendenkroos wroeten wilde varkens en overal vliegen grote, prachtig gekleurde vlinders. Met wat geluk ziet u tegen de avond een luipaard op een door de zon verwarmde rots liggen, soms in het gezelschap van donkergrijze hagedissen die ook graag op die warme rotsen bivakkeren. Aan de oever van een meertje kunt u soms krokodillen zien liggen, een eindje verwijderd van waterbuffels die in grote aantallen van het water genieten.

Familiereizen

Familiereis Sri Lanka

Tijdens de familiereis Sri Lanka ontdek je naast de fascinerende cultuur ook het gevarieerde landschap. Het prachtige eiland Sri Lanka biedt de...

v.a. 2369.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Yala National Park en Sri Lanka