De zuidwestkust

Swipe

Koggala

De weg van Weligama naar Koggala voert door een palmenwoud, langs de oceaan en een fraai strand. Het meer van Koggala was in de Tweede Wereldoorlog van groot belang voor de Britten bij de verdediging van Sri Lanka tegen de Japanners. Het werd gebruikt als basis voor watervliegtuigen en vliegboten. Evenwijdig aan het strand loopt de weg naar Galle, langs ommuurde palmentuinen met villa's en een grote cementfabriek. Zingende vissers trekken er netten en boten op het strand.

Boottocht over het meer van Koggala

Vanuit Koggala kunt u een fantastische bootocht maken over het meer van Koggala. Langs de oevers van het meer wonen vissersfamilies; op een eiland ligt een boeddhistisch klooster. Iedere bestuurder van een scootertaxi weet de aanlegplaatsen van de boten te vinden. Zorg wel voor een boot met een dakbedekking, anders kan het op een zonnige dag erg warm worden in het door u gehuurde bootje.

Schildpaddenfarm

Ongeveer een kilometer ten westen van het Koggala Beach Hotel vindt u, in Habaraduwa, de schildpaddenfarm ofwel de Sea Turtle Farm & Hatchery. Alle schildpad-eieren die hier langs het strand worden gevonden worden door de plaatselijke bevolking (tegen betaling, om dit gedrag te stimuleren) naar de schildpaddenfarm gebracht. De eieren komen hier uit en als de kleine schildpadden groot genoeg zijn, dan worden ze naar zee begeleidt. Het entreegeld (400 rupees) wordt gebruikt om de schildpaddenfarm te onderhouden. De schildpaddenfarm is zowel vanaf het strand als vanaf de doorgaande weg bereikbaar.

10 prachtige bestemmingen in Koggala en Sri Lanka