De zuidwestkust

Swipe

Weligama

In de populaire badplaats Weligama zijn uitstallingen van allerlei soorten aardewerk te zien. Tientallen meisjes zijn er bezig met het maken van vlechtwerk; anderen maken maskers en batiks. Het werk staat, zoals in verscheidene andere plaatsen, onder controle van de Development Coop Society.

Bij Weligama splitst de weg zich in een kustweg en een meer landinwaarts gelegen traject.

Kusta Raja

Langs de kust staan veel palmbomen scheef door de harde wind. Iets landinwaarts is in de rotsen het 8ste-eeuwse beeld Kusta Raja uitgehouwen, een groot reliëf van een staande figuur in een belerende pose uit de late Anuradhapura-periode. Volgens een legende zou dit het beeld zijn van de door lepra geteisterde Singalese koning Kusta Raja, die ter plekke zou zijn genezen door zich uitsluitend met kokosmelk te voeden. Waarschijnlijk echter is het een afbeelding van de bodhisattva Avalokitesvara.

Taprobane Island of Yakinige Duwa

Even verderop ligt, vlak voor de kust, een romantisch eilandje, Taprobane Island of Yakinige Duwa (Duivelseiland). Tussen de palmen en tuinen staat een mooie villa, die de verbannen Franse graaf De Mauny er in de jaren dertig liet bouwen.

Kantklossters 

Langs de weg zitten kantklossters die hun producten aan passanten proberen te verkopen. Het kantklossen is hier ooit door de Portugezen geïntroduceerd.

Steltvissers

De kuststrook tussen Weligama en Koggala is beroemd om de steltvissers. Op houten 'stelten', gemaakt van bamboepalen, zitten of staan zij bij zonsopkomst en zonsondergang te vissen, onbeweeglijk, met een hengel in de hand. Een fascinerend gezicht!

Rondreizen

Groepsrondreis Sri Lanka

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Sri Lanka maak je kennis met de hoogtepunten en minder bezochte gebieden. Dit prachtige eiland biedt het...

v.a. 2199.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Weligama en Sri Lanka