De Zwarte Zeekust

Swipe

Albena

Wie Albena zegt denkt aan vakantie en dat klopt ook wel. Het dorp is in de eerste plaats op vakantiegangers ingesteld, zij het op de vakantiegangers die wat meer luxe of verzorging zoeken dan die welke aan het Goudstrand voorhanden is. Behalve dat het een luxe vakantieplaats is (de prijzen zijn er hoger dan waar dan ook in Bulgarije), komen er veel mensen om te genezen van hun kwalen door middel van het baden in het geneeskrachtige water dat er uit de rotsen vloeit en vele hotels hebben daarvoor een eigen medische staf in dienst.

Ook heeft men Albena ontdekt als conferentieoord. Het strandleven is kunstmatig ontwikkeld en pas in 1969 beschikte Albena over het strand zoals u dat er nu aantreft. De hotels liggen aan het strand of zijn gebouwd op de hellingen van de beboste heuvels waarop de oorspronkelijke plaats lag. De bijna 50 hotels bieden onderdak aan zo’n 15.000 gasten die hun honger kunnen stillen of hun dorst kunnen lessen in de ruim 150 restaurants, cafés en bars.

Uiteraard zijn de watersportmogelijkheden aangepast aan de wensen van de verwende vakantieganger (en ook de bijbehorende prijzen), maar u kunt er ook paardrijden en tennissen, er zijn tal van binnensportmogelijkheden en elk hotel heeft uiteraard zijn eigen beautysalon. Albena organiseert z’n eigen autorally, heeft een internationaal bekende bridge drive, het nationale kindersongfestival wordt er gehouden en er vinden bokstoernooien plaats. Ook worden er diverse races voor de kust georganiseerd, variërend van zwem- tot catamaranwedstrijden. Er zijn tal van excursiemogelijkheden in de omgeving. Hoe je het ook bekijkt, Albena is een toeristenplaats van internationale allure, maar je moet er wel van houden.

10 prachtige bestemmingen in Albena en Bulgarije