De Zwarte Zeekust

Swipe

Durankulak

Als u vanuit Roemenië, via de kustweg langs de Zwarte Zee Bulgarije in zou rijden, is de eerste plaats die u binnenrijdt en die van enige betekenis is Durankulak. Het is een rustig stadje waarvan de inwoners zich in hoofdzaak met de landbouw bezighouden. Niet bijzonders dus, maar toch kwam de plaats eenmaal in het wereldnieuws. Dat was in 1900 toen Durankulak het centrum was van een boerenopstand tegen het invoeren van extra, min of meer verzonnen en uitsluitend de staatskas spekkende, belasting op hun producten. 

Ook al is het meer dan een eeuw geleden, als u het woord desyatâk laat vallen kunt u rekenen op verhalen die bol staan van de heroïek. Mocht u zich in de buurt ophouden en naar Roemenië willen gaan, dan kan dat natuurlijk ook. Houd er rekening mee dat de grensovergang voor enkele uren vertraging kan zorgen als u met de auto bent.

U kunt de auto ook bij de grens achterlaten, na het passeren ervan zijn er taxi’s die u naar Mangalia brengen vanwaar u uw reis verder kunt vervolgen. U kunt de grens dag en nacht passeren, u heeft een paspoort nodig dat bij aankomst nog tenminste zes maanden geldig is. Ook een Europese ID-kaart volstaat. Blijft u langer dan 90 dagen in dat land dan gelden andere bepalingen.

Bij Durankulak ligt het kleine meer Durankulashko.

Sol Marina Palace

Het 4-sterren hotel, Sol Marina Palace is een uitstekende plek voor een onvergetelijke zomervakantie in Bulgarije. Op het dak van het hotel...

v.a. 444 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Durankulak en Bulgarije