De Zwarte Zeekust

Swipe

Zonnestrand

Even ten noorden van Nesebâr strekt zich een geweldig vakantieresort uit, het zeven kilometer lange Zonnestrand (Slâncev Brjag). U krijgt er (meestal) wat de naam belooft: zon. Als u van stilte en rust houdt bent u hier aan het verkeerde adres, de langs het strand gelegen hotels bieden aan meer dan 40.000 vakantiegangers een onderkomen. Het is niet uitsluitend het strand, ook de kalme zee waar u op vijftig meter uit de kust nog slechts tot uw middel in verdwijnt, maakt een verblijf hier aantrekkelijk.

Maar, al die mensen moeten eten en drinken, ze moeten zich kunnen vermaken, maar bovenal: ze hebben vakantie en dat willen ze in veel gevallen weten. Daar wordt dus ook op ingespeeld en u vindt er behalve zo’n 125 hotels, vele restaurants waar de meest uiteenlopende menu’s worden geboden, van fastfood tot haute cuisine en alles wat er tussen ligt. Er zijn cafés, bierstuben, disco’s, nachtclubs en casino’s, kortom het leven gaat hier zo ongeveer dag en nacht door. Voor de zelfverzorgers zijn er diverse supermarkten. Die houden ook rekening met andere winkelgewoonten, sommige zijn 24 uur per etmaal geopend.

Voor de vakantieganger die daarvan houdt is het Zonnestrand een plaats om gezien te worden. Het resort staat ook bekend om zijn kindvriendelijkheid, vele hotels hebben tal van mogelijkheden om het de kinderen (én dus de ouders) naar de zin te maken. De bij de hotels behorende zwembaden bieden tal van faciliteiten, variërend van een zandbak tot een splashbaan, van kleuterschommels tot glijbanen die het kind van de 3e verdieping via tal van omwegen in het water laat belanden. Veel hotels bieden oppasmogelijkheden, die het de ouders mogelijk maakt om te gaan stappen en de volgende dag het tekort aan slaap weer in te halen aan het strand of bij het zwembad. Voor de oudere jeugd zijn er fietsen, dubbelfietsen en bromscooters te huur, aan het strand worden allerlei activiteiten aangeboden die ook voor hen een verblijf hier uiterst aangenaam kan maken.

Excursies Zonnestrand

Vanuit Zonnestrand kunnen tal van georganiseerde excursies worden gemaakt, maar u kunt er ook zelf op uittrekken: naar Bourgas bijvoorbeeld, of naar Nesebâr. Op het terrein rijden treintjes waarmee u zich binnen het resort kunt verplaatsen. Jammer dat ze het allemaal, voor Bulgaarse begrippen, zo duur gemaakt hebben. Voor de prijs van een enkeltje met de boemeltje van Zonnestrand kun je bijvoorbeeld in Sofia een dag lang onbeperkt van het openbaar vervoer gebruikmaken.

10 prachtige bestemmingen in Zonnestrand en Bulgarije