Departement Allier

Swipe

Bourbon-l’Archambault

Aan de voet van de ruïnes van het stamslot van de Bourbons ligt het kuuroord Bourbon-l'Archambault. Tot het eind van de 15de eeuw regeerden de hertogen van Bourbon vanuit dit kasteel over het omringende bosrijke gebied. Van de twintig torens hebben slechts de drie noordelijke torens de verwoesting van het kasteel in 1793 overleefd. U kunt in de bossen rond het kuuroord lange wandelingen maken, bijvoorbeeld in het Forêt de Gros-Bois (1700 ha).

STAMSLOT BOURBONS GEOPEND: Zomers ma.-za. 15-18 u, zo. ook 10-12 u.

Bezienswaardigheden

De Kelten ontdekten de geneeskrachtige werking van de warmwaterbronnen (55 °C) in dit gebied. Ook de Romeinen maakten gebruik van de bronnen. In de middeleeuwen raakten de bronnen echter in vergetelheid, totdat in het begin van de 17de eeuw Gaston d'Orleans, een broer van Lodewijk XIII, hier een kuuroord oprichtte. In 1855 begon men met de bouw van het Etablissement Thermal, waar u kunt kuren ter behandeling van onder meer reuma.

Andere bezienswaardigheden zijn: de Tour Quinquengrogne, een voormalige wachttoren, de 12de-eeuwse Saint-Georgekerk en het Logis du Roi, met binnen zijn muren het syndicat d'Initiative (lokale toeristeninformatie), en het Museum Augustin Bernard, waar onder meer mutsen en kledij worden tentoongesteld.

MUSEUM A. BERNARD GEOPEND: 15 apr.-l5 okt. wo. en zo. 15-18 u.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 185.00 p.p.

campsite

Camping l'Europe

Familiecamping met veel speel- en animatiemogelijkheden voor kinderen.Verwarmd zwembad met glijbaan. Midden tussen de vulkanen van de Auvergne biedt deze camping naast...

v.a. 98.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Bourbon-l’Archambault en Auvergne