Departement Allier

Swipe

Chouvigny

Ook het Chateau de Chouvigny had tot taak om de vallei van de Sioule te controleren. Het werd in 1250 gebouwd door Guillaume 1 van Chouvigny op de resten van het Gallo-Romeinse Calviniacum. Vanaf het kasteel van Chouvigny heeft u een goed zicht op de kloof van de Sioule die zich 80 m dieper een weg door het gesteente baant. Na de dood van Guillaume 1 kreeg het kasteel diverse andere kasteelheren. Alleen de familie la Fayette had het kasteel langere tijd in handen; vandaar dat de inwoners van het nabijgelegen dorp nog steeds spreken over 'le vieux Chateau la Fayette'. In de versterking kunt u onder meer de wapenzaal bezichtigen. Er zijn twee uitzichtpunten die een goed zicht op het Chateau de Chouvigny en de Sioule bieden: het kerkhofje achter de kerk van het dorp Chouvigny en de Roe Armand. Deze 'Armandrots' kunt u via een in de stenen rots uitgehouwen trap beklimmen.

KASTEEL CHOUVIGNY GEOPEND: juli en aug. dagelijks 10-12 u. en 14-18.30 u.; juni en sep. dagelijks 14.30-18 u.; mei en okt. zon- en feestdagen 14.30-18 u.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 69.00 p.p.

campsite

Camping l'Europe

Familiecamping met veel speel- en animatiemogelijkheden voor kinderen.Verwarmd zwembad met glijbaan. Midden tussen de vulkanen van de Auvergne biedt deze camping naast...

v.a. 98.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Chouvigny en Auvergne