Departement Allier

Swipe

De Vallei van de Cher

Ten noorden van Montlucon strekt zich de vallei van de Cher uit. In dit aantrekkelijke gebied vochten de legers van de hertogen van Aquitanië, Berry en Bourbon in de middeleeuwen tal van onderlinge geschillen uit. Ten westen van de rivier ligt het Berrykanaal uit 1834.

Magnette 

Vijftien kilometer ten noordwesten van Montlucon ligt het dorp Magnette. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Museum van het Berrykanaal. De tentoonstelling behandelt de geschiedenis van het kanaal en vertelt het verhaal van de schippers die met kolen en ijzererts naar Montlucon voeren.

Nassigny

Direct ten noorden van Magnette ligt Nassigny. In dit dorp staat een 13de-eeuwse kerk die in de 15de eeuw werd vergroot. Opvallend is de 15de-eeuwse doopvont. Verder kunt u een bezoek brengen aan het kasteel en aan een golfbaan (18-holes). Het nabijgelegen Vallon-en-Sully is vooral bekend onder gastronomen en sportvissers. In het dorp zijn enkele goede restaurants en er bevindt zich ook een maquettemuseum met modellen van oude werkplaatsen en ambachten.

MAQUETTEMUSEUM GEOPEND: Apr.-juni en sep.-okt. za„ zo. en feestdagen 15-18 u; juli-aug. wo.-zo. 15-19 u.

Aumance-Vallei

Het stadje Meaulne ligt bij de samenvloeiing van de Cher en de Aumance. In de vallei van de Aumance kunt u een bezoek brengen aan het 18de-eeuwse Chateau du Creux. Het kasteel heeft een fraaie voorgevel met tientallen ramen en een trap van rode zandsteen.

In de Aumance-vallei ligt ook het dorp Chateloy, op de plek waar ooit een Gallo-Romeinse stad lag die verwoest werd door binnenvallende Goten. De wanden van het lokale, 12de-eeuwse kerkje zijn versierd met fresco's. Een schildering (eveneens 12de eeuw) verhaalt de legende van de heilige Principin. Volgens de overlevering werd hij onthoofd door de Goten, maar slaagde hij erin om met zijn hoofd onder zijn arm een klooster te bereiken. Vervolgens genas hij op wonderbaarlijke wijze een blinde monnik. De overige fresco's stammen uit de 15de eeuw. In Hérisson kijken de resten van het 13de-eeuwse kasteel uit over de oevers van de Aumance. Het kasteel werd tijdens de Honderdjarige Oorlog gedeeltelijk verwoest en daarna niet meer gerestaureerd. Veel van de huizen uit die tijd zijn echter wel goed bewaard gebleven en een bezoek aan Hérisson is dan ook zeer de moeite waard. Van de 15de-eeuwse versterkingen rond het kasteel hebben twee poorten de tand des tijds overleefd: de Porte de la Rivière en de Porte de la Varenne.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 69.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De Vallei van de Cher en Auvergne