Departement Allier

Swipe

Gannat

Twintig kilometer ten westen van Vichy, direct ten zuiden van de Sioule ligt het stadje Gannat. Midden in het stadje Gannat staat het vierkante Bourbonkasteel uit de 12de-13de eeuw. De vier ronde wachttorens van het kasteel kijken over het stadje Gannat uit. Tegen een van de muren heeft men de toeristeninformatie gebouwd. In het kasteel is het Chateau-Musée des Trésors des Portes Occitanes gevestigd (Kasteelmuseum van de schatten van de Occitaanse toegangspoorten). De belangrijkste bezienswaardigheid is het 9de-eeuwse Évangéliaire carolingien, een Karolingisch evangeliarium. In de zadelmakerij staan wagens die ooit van de baron van Veauce waren.

Aan de Place Hennequin ligt de Église Sainte-Croix. Deze Heilig-Kruiskerk is overwegend gotisch van stijl, maar bezit in het interieur nog enkele Romaanse zuilen met beschilderde kapitelen. Niet ver van het centrum van Gannat ligt een uitgestrekt grasveld waar eenmaal per maand de veemarkt wordt gehouden. Ieder jaar in de maand juli is de stad Gannat het toneel van een folklorefestival.

MUSEUM GANNAT GEOPEND: Juni-okt. wo.-ma. 10-12 u. en 14-18 u. 

campsite

Camping l'Europe

Familiecamping met veel speel- en animatiemogelijkheden voor kinderen.Verwarmd zwembad met glijbaan. Midden tussen de vulkanen van de Auvergne biedt deze camping naast...

v.a. 98.00 p.p.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 69.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gannat en Auvergne