Departement Allier

Swipe

Jaligny-sur-Besbre

Iedere woensdag verzamelen de inwoners van de vallei van de Besbre zich op de Grand Place in het dorp Jaligny-sur-Besbre om de vogelmarkt te bezoeken. De grootste markt vindt halverwege de maand december plaats. Dan transporteert men de vetgemeste kalkoenen naar het dorp, die ter plaatse verhandeld worden. De meeste kalkoenen overleven de naderende kerst niet. Aan de rand van het dorp ligt het 15de-eeuwse Chateau de Jaligny, gebouwd in renaissancestijl. Alleen de tuinen van het kasteel zijn te bezichtigen. De schrijver René Fallet schreef in deze rustige omgeving zijn veel gelezen werken.

In de kerk van Jaligny-sur-Besbre staan twee 15de-eeuwse beeldhouwwerken. Ten noordwesten van Jaligny-sur-Besbre kunt u bij het dorp Thionne het recreatiepark Les Gouttes bezoeken. In het park zijn een ponypark, een speeltuin, een zwembad, een waterglijbaan, een dierentuin, een midgetgolfbaan, picknickplaatsen en voorzieningen om te waterfietsen en te kanoën.

RECREATIEPARK LES GOUTTES GEOPEND: Dagelijks 1 apr.-30 sep.

campsite

Camping l'Europe

Familiecamping met veel speel- en animatiemogelijkheden voor kinderen.Verwarmd zwembad met glijbaan. Midden tussen de vulkanen van de Auvergne biedt deze camping naast...

v.a. 98.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Jaligny-sur-Besbre en Auvergne