Departement Allier

Swipe

Auvergne

Saint-Clément

Sinds de eenwording van Duitsland ligt Saint-Clément vanuit topografisch oogpunt precies in het centrum van de Europese Unie. Ten zuiden van Saint-Clément ligt het Bois de 1'Assise (Magistratuurbos), met op het hoogste punt het wintersportgebied La Loge des Gardes.

Ten oosten van het bos ligt Gué de la Chaux (Doorwaadbare Kalkplaats), een uitgestrekt hoogveengebied waar vroeger veel turf werd gestoken voor de huisbrand. Nog verder oostwaarts ligt het uitzichtpunt Rocher de Rochefort.

Goutadier

Vanuit het gehucht Goutaudier kunt u in een kleine twee uur via een deel van de wandelroute GR3 in zuidwaartse richting naar het uitzichtpunt Pierre du Charbonnier (1071 m) wandelen. Teruggekomen bij de hoofdweg kunt u via dezelfde GR3 in 1,5 uur in noordwestelijke richting naar de Cascade (waterval) de Pisserotte lopen.

Foto Onze Auvergne Expert
Onze Auvergne Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende boeken over gebieden in Frankrijk, waaronder een reisgids over de Auvergne, een met vulkanen bezaaid gebied dat ook wel als het Centraal Massief wordt aangeduid. 

10 prachtige bestemmingen in Auvergne