Departement Allier

Swipe

Monts de la Madeleine

Saint-Clément

Sinds de eenwording van Duitsland ligt Saint-Clément vanuit topografisch oogpunt precies in het centrum van de Europese Unie. Ten zuiden van Saint-Clément ligt het Bois de 1'Assise (Magistratuurbos), met op het hoogste punt het wintersportgebied La Loge des Gardes.

Ten oosten van het bos ligt Gué de la Chaux (Doorwaadbare Kalkplaats), een uitgestrekt hoogveengebied waar vroeger veel turf werd gestoken voor de huisbrand. Nog verder oostwaarts ligt het uitzichtpunt Rocher de Rochefort.

Goutadier

Vanuit het gehucht Goutaudier kunt u in een kleine twee uur via een deel van de wandelroute GR3 in zuidwaartse richting naar het uitzichtpunt Pierre du Charbonnier (1071 m) wandelen. Teruggekomen bij de hoofdweg kunt u via dezelfde GR3 in 1,5 uur in noordwestelijke richting naar de Cascade (waterval) de Pisserotte lopen.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 185.00 p.p.

Frankrijk > Cantal > Marchal-Accommodatie

Camping Chalets De L'eau Verte

Vrijstaande, houten chalets in het hart van de Auvergne. Alle is gelijkvloers. De chalets hebben zicht op de bergen, platteland, bos, rivier,...

v.a. 510.00 p.p.

campsite

Camping l'Europe

Familiecamping met veel speel- en animatiemogelijkheden voor kinderen.Verwarmd zwembad met glijbaan. Midden tussen de vulkanen van de Auvergne biedt deze camping naast...

v.a. 98.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Monts de la Madeleine en Auvergne