Departement Allier

Swipe

Néris-les-Bains

Zeven kilometer ten zuidoosten van Montluçon ligt het kuuroord Néris-les-Bains. De zogenoemde Caesar-warmwaterbron produceert per uur 60.000 liter water met een temperatuur van 53 °C. De bron werd reeds door de Romeinen intensief gebruikt. De watertemperatuur in het kuuroord Therme-Modern varieert van 33 tot 37 °C, afhankelijk van het te nemen bad. Het water is geschikt voor de behandeling van reuma, aandoeningen van het zenuwstelsel en overspannenheid. Het kuuroord Therme- Modern is niet toegankelijk voor kinderen. Die kunnen echter wel baden in de drie voormalige Romaanse baden in de Rue Général de Gaulle, welke speciaal voor hen zijn opengesteld.

TOERISTENINFORMATIE: Men organiseert op di. en do. om 17.25 u. een rondleiding door Therme-Modern.

Maison du Patrimoine

In het Maison du Patrimoine is een archeologisch museum gevestigd. Verder kunt u in Néris-les-Bains een Romaanse kerk, een Merovingische begraafplaats (65 sarcofagen naast de kerk) en de resten van een amfitheater bezichtigen.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 69.00 p.p.

Frankrijk > Cantal > Marchal-Accommodatie

Camping Chalets De L'eau Verte

Vrijstaande, houten chalets in het hart van de Auvergne. Alle is gelijkvloers. De chalets hebben zicht op de bergen, platteland, bos, rivier,...

v.a. 510.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Néris-les-Bains en Auvergne