Departement Allier

Swipe

Vieux Chateau in Montlucon

Het Vieux Chateau ofwel het Chateau des Ducs de Bourbon ligt op een heuvel en werd tijdens de Honderdjarige Oorlog gebouwd op initiatief van Louis 11, hertog van Bourbon.

Zijn opvolgers, Jean I en Charles I, voltooiden de bouw. De zware muren die het kasteel omringden, werden nauwlettend in de gaten gehouden vanaf 33 verdedigingstorens. Tegenwoordig zijn de muren en de meeste torens verdwenen en wordt het kasteel omgeven door klimplanten en bloemperken. Vanaf het kasteel reikt op een heldere dag het uitzicht over het dal van de Cher en de Berry tot aan de heuvels van de Combrailles en het Centraal Massief.

Het kasteel herbergt het Musée de Montlu^on, het vroegere Musée Munici'pal. In het museum kunt u kennismaken met een unieke verzameling muziekinstrumenten uit de regio. Op de eerste verdieping behandelt men de geschiedenis van de stad vanaf de Gallo-Romeinse periode tot en met de 19de eeuw. De tweede verdieping bevat een unieke overzichtstentoonstelling van middeleeuwse draailieren (Collection de Vielles). Op de derde verdieping is een expositie van oude ansichtkaarten die muziekinstrumenten tot onderwerp hebben.

MUSEUM GEOPEND: 15 apr.-15 okt. wo.-ma. 10-12 u. en 14-18 u.; 15 okt.-15 apr. wo.-zo. 14-18 u. Rondleidingen: juli-sep. wo. en za. 15 u.; muziekuitvoeringen: juli-aug. zo. 15 u.

campsite

Camping l'Europe

Familiecamping met veel speel- en animatiemogelijkheden voor kinderen.Verwarmd zwembad met glijbaan. Midden tussen de vulkanen van de Auvergne biedt deze camping naast...

v.a. 98.00 p.p.

Frankrijk > Cantal > Marchal-Accommodatie

Camping Chalets De L'eau Verte

Vrijstaande, houten chalets in het hart van de Auvergne. Alle is gelijkvloers. De chalets hebben zicht op de bergen, platteland, bos, rivier,...

v.a. 510.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Vieux Chateau in Montlucon en Auvergne