Departement Cantal

Swipe

Auvergne

Tussen Condat en het 24 km westelijker gelegen dorp Champs-sur-Tarentaine stroomt de Rhue. In deze rivier en haar zijrivieren, de Taurans en de Tarentaine, zijn enkele stuwdammen gebouwd die voor de stroomvoorziening in het departement Cantal zorgen. Het stuwmeer van Lastioulles voedt een van de grootste waterkrachtcentrales van Frankrijk en is tevens een belangrijk watersportcentrum. De dam staat in het stroomgebied van de Tarentaine. Bij de samenvloeiing van deze rivier en de Rhue ligt Champs-sur-Tarentaine.

Bort-les-Orgues

Via de kloof van de Rhue kunt u naar Borg-les-Orgues in het westen rijden. Het stadje Borg-les-Orgues (5000 inwoners) dankt zijn bekendheid aan de Orgues de Bort, een basaltzuilenformatie die 1,5 km naar het zuiden ligt bij het gehucht Chantery. Verder kunt u hier een reusachtige dam bezichtigen die het water van de Dordogne stuwt. 

Foto Onze Auvergne Expert
Onze Auvergne Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende boeken over gebieden in Frankrijk, waaronder een reisgids over de Auvergne, een met vulkanen bezaaid gebied dat ook wel als het Centraal Massief wordt aangeduid. 

10 prachtige bestemmingen in Auvergne