Departement Cantal

Swipe

Chaudes-Aigues

Source du Parc

In het kuuroord Chaudes-Aigues (1200 inwoners) ontspringt de Source du Parc, een van de heetste bronnen van Europa (82 °C). De bron Source du Parc ligt 50 m van de hoofdstraat van Chaudes-Aigues en levert 5000 liter water per dag. Het warme water wordt niet alleen gebruikt om te baden, maar is ook van nut voor de huishoudens en de publieke gebouwen. Vroeger tapte men in Chaudes-Aigues het warme water uit de Fontaines d'eau chaude, die op de bron waren aangesloten; tegenwoordig verspreidt men het water door middel van een buizenstelsel. Er staan nog zeven middeleeuwse fonteinen in het centrum. Het warme water dat via de bron aan de oppervlakte komt, is grotendeels grondwater dat in de diepte in contact is geweest met gloeiend gesteente en dat vervolgens naar de oppervlakte wordt gestuwd. Dankzij de hoge temperatuur is het water in staat allerlei mineralen op te nemen.

Musée de la Geothermica

Alle wetenswaardigheden over hete bronnen in Chaudes-Aigues worden uitgebreid uit de doeken gedaan in het Musée Européen de la Geothermie et du Thermalisme (Museum over geothermica en warmwaterbronnen). Het museum ligt schuin achter de Source du Par.

GEOTHERMISCH MUSEUM GEOPEND: Mei-sep. dagelijks 10.30-12.30 u. en 14-18.30 u. Tijdens schoolvakanties 10.30-12 u. en 14-18 u.


Établissement Thermal

Als u in Chaudes-Aigues wilt kuren, kunt u zich aanmelden bij het Établissement Thermal in het zuidelijk deel van het dorp. Het water is heilzaam tegen reuma, gynaecologische klachten en keel- en oorproblemen.

BADKUURINRICHTING GEOPEND: Mei-okt; dagelijks rondleidingen om 16.30 u.

Kerken

Tijdens een wandeling door de smalle straatjes van het dorp Chaudes-Aigues komt u langs de gotische kerk Saint-Blaise et Saint-Martin. De kerk is gedeeltelijk tijdens de renaissance herbouwd. Een ander bezoekwaardig gebedshuis in Chaudes-Aigues is de Chapelle de Notre-Dame-de-Pitié. In een kapel uit 1694 in de Rue Saint-Jean worden incidenteel exposities georganiseerd.

Dat religie een belangrijke plaats innam (en inneemt) bewijzen de acht glazen nissen met heiligenbeelden die over het dorp verspreid staan. Zeven ervan dateren uit de 18de eeuw; het beeld van Saint-Jean le Pauvre (Johannes de Doper) werd in de middeleeuwen uit hout gesneden.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 69.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Chaudes-Aigues en Auvergne