Departement Cantal

Swipe

Condat

Het dorpje Condat (1300 inwoners) ligt bij de samenvloeiing van de rivieren Rhue, Bonjon en Santoire. Rond het dorp Condat liggen prachtige bossen, waaronder het Forêt de Maubert. Een goed uitzicht over Condat en omgeving heeft u vanaf het uitzichtpunt Veysset (Belvédère de Veysset), 6 km ten noordwesten van het dorp. Vijf kilometer ten westen van Condat ligt in de Rhue de stuwdam des Essarts. Nog verder westwaarts ligt midden in het bos de Cornillou-waterval.

Ruine Abbaye de Féniers

Ten zuiden van Condat ligt de abdijruïne van Féniers, tot de Franse Revolutie een bloeiend cisterciënzerklooster. De cisterciënzers waren kloosterlingen van een in 1098 door Sint-Robertus van Molesmes in Citeaux (ofwel Cistercium) gestichte orde. Zij leefden volgens de regels van Sint-Benedictus en verkozen het vooral in onontgonnen gebieden aan de rand van de toenmalige beschaafde wereld te bidden en te werken.

campsite

Camping l'Europe

Familiecamping met veel speel- en animatiemogelijkheden voor kinderen.Verwarmd zwembad met glijbaan. Midden tussen de vulkanen van de Auvergne biedt deze camping naast...

v.a. 98.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Condat en Auvergne