Departement Cantal

Swipe

Montsalvy

Het dorp Montsalvy wordt slechts zelden door toeristen bezocht. Toch was Montsalvy in de middeleeuwen een belangrijke vestingstad, getuige enkele bewaard gebleven stadspoorten. In de lokale kerk staat tussen de Romaanse zuilen een 15de-eeuws houten Jezusbeeld. De gewelven zijn tijdens de gotiek vernieuwd; de voorgevel kreeg in de 18de eeuw zijn huidige aanzicht. Vanaf de Puy de 1'Arbre (825 m), ten noorden van de stad Montsalvy, heeft u een goed uitzicht over de stad en de omgeving.

VERVOER: Vanuit Montsalvy kunt u door de noordelijke punt van het departement Aveyron naar Saint-Flour in het oostelijk deel van het departement Cantal rijden. Route: Entraygues (gotische brug; Rue Basse; Puy de Montabès 772 m); stuwdam van Cambeyrac en centrale van Lardit; stuwdam en centrale van Couesque; Rouens (uitzichtpunt; kerk); Lacroix-Barrez; Vallon (uitzichtpunt); Le Brézou (schakelcentrale en ondergrondse fabriek van Sarrans-Brommat); stuwdam van La Barthe; Sainte-Geneviève-sur-Agence; Orlhaguet (stuwdam van Sarrans; centrale van Sarrans-Brommat); Saint-Flour.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 185.00 p.p.

campsite

Camping l'Europe

Familiecamping met veel speel- en animatiemogelijkheden voor kinderen.Verwarmd zwembad met glijbaan. Midden tussen de vulkanen van de Auvergne biedt deze camping naast...

v.a. 98.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Montsalvy en Auvergne