Departement Cantal

Swipe

Auvergne

Château de Pestiels

Het dorp Polminhac strekt zich uit aan de voet van het kasteel van Pesteils. Men bouwde het kasteel in de 13de eeuw om het transport door de vallei van de Cère te controleren. Het hooggelegen Chateau de Pesteils is al van verre zichtbaar en vanuit Polminhac via een wandelpad bereikbaar. Het kasteel van Polminhac is steeds bewoond geweest door leden van de families Cassagnes, Beaufort en Miramon, allen loten aan een zelfde stamboom. Hun wapens zijn verwerkt in het plafond van de bovenste etage van de kasteeltoren. In de talrijke zalen van het kasteel hangen 16de-eeuwse wandtapijten uit Vlaanderen (onder meer 'De kruistocht naar Jeruzalem'). In de grote salon zijn op de muren renaissancefresco's aangebracht.

Andere bezienswaardigheden in het Chateau de Pesteils zijn: een 16de-eeuwse dekenkist, fraaie schouwen, een 16de-eeuws Spaans meubel dat is ingelegd met ivoor, een trappenhuis in Lodewijk XIV-stijl, een beschilderde slaapkamer (de vrouwen in de hoeken stellen de vier seizoenen voor) en een kleurrijke kapel, waarin paus Silvester n drie dagen heeft gebeden. In een van de kamers in de kasteeltoren kunt u de stamboom van de familie bekijken. De laatste naam op de stamboom is die van Jean, geboren in 1905. Zijn vijf kinderen en vele kleinkinderen staan nog niet vermeld.

KASTEEL PESTEILS GEOPEND: Juli-aug. dagelijks 10-12 u. en 16-18.30 u. Rondleidingen: ieder half uur.

Foto Onze Auvergne Expert
Onze Auvergne Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende boeken over gebieden in Frankrijk, waaronder een reisgids over de Auvergne, een met vulkanen bezaaid gebied dat ook wel als het Centraal Massief wordt aangeduid. 

10 prachtige bestemmingen in Auvergne