Departement Cantal

Swipe

Super-Lioran

Het dorpje Super-Lioran is het belangrijkste wintersportcentrum van de Auvergne. Vanuit het dorp Super-Lioran kunt u aantrekkelijke excursies maken met een kabelbaan naar de top van de Plomb du Cantal en wandelend naar de top van de Puy Griou.

Plomb du Cantal

De Plomb du Cantal (1858 m) is het hoogste punt van de slapende Cantal, een vulkaan die ooit een hoogte van ruim 3000 m had. Vanaf de top heeft u een schitterend uitzicht op de pieken van het Cantalmassief en de Monts Dore. Vanaf de top zijn wandelpaden uitgezet naar de Puy Gros en de Prat de Bouc.

KABELBAAN IN BEDRIJF: juni-15 sep. dagelijks 10-18.30 u.

Puy Griou

Sportievelingen kunnen vanuit Super-Lioran via de GR4 naar de top van de Puy Griou (1694 m) klimmen. Voor de heenweg dient u 3 uur uit te trekken; de terugweg is in 2 uur af te leggen. Uw inspanningen worden beloond met een prachtig uitzicht over de nabijgelegen Plomb du Cantal, de Puy Mary en de valleien van de Jordanne en de Cère.

Le Lioran

Het dorpje Le Lioran ligt ten noorden van het wintersportcentrum Super-Lioran. Rond het hooggelegen dorp Le Lioran strekken zich dennenwouden uit, met daartussen enkele burons. Burons zijn berghutten die 's zomers bewoond worden door herders die er de bekende Cantalkaas maken. Een van deze burons, de Buron de Belles-Aigues, kan worden bezichtigd. Men heeft deze herdershut ingericht als expositieruimte over het leven van de herders. De buron ligt 1,5 km ten noorden van het dorp, in de richting van Lavassière. Voorbij Lavassière kunt u een bezoek brengen aan het 15de-eeuwse kasteel van Anterroches. Vanuit Lioran kunt u per kabelbaan naar Super-Lioran (richting Aurillac).

WINTERSPORTFACILITEITEN SUPER-LIORAN: 24 skiliften; 40 pistes (60 km afdaling): 6 zwarte, 14 rode, 9 blauwe, 11 groene; 25 km langlauftraject (ski de fond); 1 skischool; 1 langlaufschool; 40 sneeuwkanonnen.

Tunnel du Lioran

Even bekend als het dorp Le Lorian is de gelijknamige, 1412 m lange tunnel du Lioran die men in 1839 in de berg heeft uitgehakt. De pas ligt 's winters meestal onder een dik pak sneeuw en de tunnel verbindt de inwoners van Le Lioran ook tijdens de winter met de rest van Frankrijk. In 1868 opende men een nog langere spoorwegtunnel.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 69.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Super-Lioran en Auvergne