Departement Cantal

Swipe

Vic-sur-Cère

In de omgeving van Vic-sur-Cère (2000 inwoners) ontspringt een minerale bron die al ten tijde van de Kelten en Romeinen bekend was. Na de Romeinse tijd raakte de minerale bron in vergetelheid totdat ze in 1560 herontdekt werd.

Maison des Eaux Minerales

Tegenwoordig is Vic-sur-Cère een druk bezocht kuuroord, waar u het bronwater (12 °C) kunt drinken in het Maison des Eaux Minerales. Verder is er een tentoonstelling ingericht die de diverse kanten van water laat zien. U kunt het minerale water overigens ook proeven in het fraai gelegen Bronnenpaviljoen. (Volg de borden 'Source Minérale'.)

BRONNENPAVILJOEN GEOPEND: Juli-aug. dagelijks 10-12 u. en 15-19 u.: sep. en juni za. en zo. 10-12 u. en 15-19 u. Adres: Avenue de la Duchesse de Fontanges.

Recreatie

Bij de toeristeninformatie van Vic-sur-Cère liggen een minigolfbaan, een grote speeltuin, een openbaar zwembad en een tennisbaan.

TENNISBAAN GEOPEND: U kunt een baan reserveren bij de toeristeninformatie; op zondagen kunt u zich vervoegen bij het Café des Tilleuls.


Oude Centrum

In het oude centrum van Vic-sur-Cère staan enkele 15de-eeuwse huizen, waaronder het Maison des Princes de Monaco. Via een achter de kerk gelegen weggetje kunt u de Iraliot oversteken. Vervolgens kunt u naar keuze naar de waterval Trout de la Conche of naar het uitzichtpunt Rocher de Maisonne wandelen. Voor beide wandelingen moet u anderhalf uur rekenen.

Col de la Cère

Drie kilometer ten noordoosten van Vic-sur-Cère ligt de Pas de la Cère, waar de rivier de Cère een diepe kloof heeft uitgeschuurd. In de kloof stroomt de waterval van La Roucolle over een basaltdrempel.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 185.00 p.p.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 69.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Vic-sur-Cère en Auvergne