Departement El Quiché

Swipe

Chajul

Deze plaats ligt op 2000 m hoogte en dit is de derde plaats waar men Ixil spreekt. De middelen van bestaan zijn het maken van manden en het weven van textiel. Het is tevens een pelgrimsoord want op de tweede vrijdag in de vastentijd bezoeken pelgrims de Christus van Golgotha in de koloniale kerk. In de jaren tachtig van de 20e eeuw werd het beeld geflankeerd door twee beelden in soldatenpakken. De rode of witte huipil die de vrouwen hier dragen, is versierd met dierenmotieven die over het oppervlak verspreid zijn. Ze dragen oorbellen van wollen draden waaraan oude munten geregen zijn.

Chajul is net als San Juan Cotzal moeilijk bereikbaar, maar de bus die om 5.00 uur uit Santa Cruz del Quiché vertrekt, rijdt meestal verder naar beide dorpen. Op de marktdagen dinsdag en vrijdag vertrekken vroeg in de morgen bussen vanuit Nebaj. Je kunt ook liften vanuit Nebaj.

In Chajul kun je in een eenvoudig pension overnachten. In zowel San Juan Cotzal als Chajul zul je niet zo veel reizigers aantreffen. Nebaj begint al aardig populair te worden.

Rondreizen

Groepsrondreis Guatemala

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Guatemala ontdek je de prachtige, ongerepte natuur, de kleurrijke inwoners en de oude koloniale gebouwen. We brengen...

v.a. 2129.00 p.p.

Familiereizen

Familiereis Guatemala

Tijdens deze avontuurlijke familiereis door Guatemala ontdekken jullie de prachtige, ongerepte natuur; de kleurrijke inwoners; de oude koloniale gebouwen en de Maya...

v.a. 2648.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Chajul en Guatemala