Departement El Quiché

Swipe

Cunén

Dit plaatsje ligt op 1800 m hoogte in een warm, vruchtbaar dal, waar uien en knoflook verbouwd worden. Hier wordt Quiché en Spaans gesproken. De naam van de plaats betekent ‘plaats van de tranen van het kindje Jezus’. In 1931 werd het dorp tot Monumento Nacional Precolumbino verklaard vanwege vele archeologische vondsten. De huizen liggen rond de plaza met een koloniale kerk. Je kunt hier in een eenvoudig pension of bij particulieren logeren. Het pension bevindt zich aan de hoofdstraat ten oosten van de kerk. De bussen naar Cobán en Sacapulas vertrekken heel vroeg in de ochtend. Van 30 januari tot en met 3 februari is er een fiesta.

Van Sacapulas naar San Cristóbal Verapaz - richting Cobán

Deze spectaculaire onverharde weg is 100 km lang en je doet er 5 uur over naar San Cristóbal Verapaz. Het landschap is zeer afwisselend. Het eerste deel van de route gaat door de uitlopers van de Cuchumatanes, een bergachtig gebied met droge rivierdalen. Wat verderop passeer je geïrrigeerde akkers met tropische producten. Ten slotte beland je tussen smalle vochtige cañons met een rijke flora en fauna en de altijdgroene nevelwouden van Alta Verapaz. Als je met de bus gaat, moet je overnachten in Uspantán of Cunén. Liften is ook een mogelijkheid. Ga echter nooit achterin een pick-up-truck; je wordt er finaal door elkaar gerammeld en je bagage loopt een grote kans om beschadigd te worden. Deze weg loopt via de plaatsen Cunén en Uspantán.

Rondreizen

Groepsrondreis Guatemala

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Guatemala ontdek je de prachtige, ongerepte natuur, de kleurrijke inwoners en de oude koloniale gebouwen. We brengen...

v.a. 2129.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Cunén en Guatemala