Departement Haute-Loire

Swipe

Departement Haute-Loire

Het glooiende heuvelland van het departement Haute-Loire is zeer bebost. Tussen de heuvels stromen de Allier en de Loire. Op hun oevers liggen dorpen en gehuchten met vaak in het centrum een Romaans kerkje. Boven de valleien van het departement Haute-Loire torenen kastelen met een rijke geschiedenis, terwijl op andere plaatsen de benedictijnen beroemde kloosters hebben gebouwd, bijvoorbeeld in La Chaise-Dieu en Lavaudieu. Een hoogtepunt vormt de middeleeuwse stad Le Puy-en-Velay, een pleisterplaats voor pelgrims op weg naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela.

Indeling van dit deel van de Website

Het eerste gedeelte van dit deel van de website van het departement Haute-Loire behandelt het westelijk deel van de Haute Loire, het tweede het oostelijk deel van de Haute Loire. De bezienswaardigheden in en rondom de stad Le Puy-en-Velay staan in het gedeelte over het oostelijk deel beschreven, maar zouden even goed onder het westelijk deel kunnen vallen.

We beginnen de beschrijving van het westelijk deel met Brioude, waar de grootste Romaanse kerk van de Auvergne staat. Daarna volgen Blesle en de rivier de Alagnon, Lavoüte-Chilhac en de kastelen van Polignac en Saint-Vidal. Vervolgens wordt aandacht besteed aan de benedictijnenkloosters in La Chaise-Dieu en Lavaudieu.

De beschrijving van het westelijk deel van de Haute Loire besluit met beschrijvingen van kastelen van Domeyrat en Chavaniac-Lafayette, de geboorteplaats van Marie-Joseph-Gilbert du Motier, markies de la Fayette. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met de vrijheidsoorlog van de Amerikanen tegen de Engelsen.

Het gedeelte over het oostelijk deel van de Haute-Loire begint met een schets van Le Puy-en-Velay, de hoofdstad van het departement Haute-Loire en een van de bezienswaardigste steden van de Auvergne. Daarna worden de bezienswaardigheden in de vallei van de Loire ten noorden van Le Puy-en-Velay beschreven, waaronder het kasteel van Lavoûte-Polignac, de Romaanse kerk van Chamalières-sur-Loire en het stuwmeer van Grangent. Het hoofdstuk besluit met een beschrijving van het Meygalgebergte, met als belangrijke bezienswaardigheden de dorpen Saint-Julien-Chapteuil, Les Vignes, Yssingeaux, Le Monastier-sur-Gazeille, Arlempdes en Goudet.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 69.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Departement Haute-Loire en Auvergne