Departement Haute-Loire

Swipe

Chavaniac-Lafayette

Château Chavaniac-Lafayette

Op 6 september 1757 werd Marie-Joseph-Gilbert du Motier, markies de la Fayette, geboren in het 14de-eeuwse Chavaniac-Lafayette. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met de vrijheidsoorlog van de Amerikanen tegen de Engelsen. Op 20-jarige leeftijd reisde hij illegaal naar Noord-Amerika om zich aan te sluiten bij het leger van George Washington.

Het Château Chavaniac-Lafayette is eigendom van het Amerikaanse genootschap Lafayette Memorial en is geopend voor het publiek. Vanaf het terras van het Château Chavaniac-Lafayette heeft u goed zicht op de vlakte van Chalierque en de achterliggende bergen. De tuin bevat een rosarium en een monument ter herinnering aan 200 jaar vriendschap tussen Amerika en Frankrijk.

Het fraaie landhuis Chavaniac-Lafayette met zijn twee ronde torens werd in 1791 gerestaureerd door de architect Ambroise Laurent Vaudoyer. In 1920 werd het gebouw aan de achterzijde vergroot. Onder de te bezichtigen kamers bevinden zich de slaapkamer waar La Fayette is geboren, de tekenkamers en de wachterszaal. Er staan veel herinneringen aan de Amerikaanse vrijheidsoorlog tentoongesteld in een interieur met voornamelijk 17de en 18de-eeuws meubilair.

KASTEEL CHAVANIAC-LAFAVETTE GEOPEND: Dagelijks 9-12 u. en 14-18 u.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 185.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Chavaniac-Lafayette en Auvergne