Departement Haute-Loire

Swipe

Lavaudieu

Benedictijnenklooster

[[wysiwyg_imageupload:125:]]In het gehucht Lavaudieu (250 inwoners; letterlijk de 'Vallei van God') kunt u de overgebleven gebouwen van het benedictijnenklooster van Lavaudieu bezichtigen dat in 1057 werd gebouwd door Saint Robert, de stichter van La Chaise-Dieu. In de 11de-eeuwse kloosterkerk van het benedictijnenklooster in Lavaudieu bevinden zich prachtige muurschilderingen in Italiaanse stijl uit de 14de eeuw. U ziet er afbeeldingen van de Lijdensweg van Christus, de Aankondiging, de vier evangelisten, de Zwarte Dood en de kruisiging van de heilige Andreas. De kloosterhof is de enige in de Auvergne die ongeschonden bewaard is gebleven. Dubbele en enkele zuilen ondersteunen de arcaden rondom; de alleenstaande zuilen en de kapitelen zijn bewerkt. Eikehouten balken dragen de bovenverdieping.

Een machtig 12de-eeuws fresco in Byzantijnse stijl domineert de eetzaal van het voormalige klooster. Maria staat centraal op de muurschildering, geflankeerd door twee engelen en de apostelen. Erboven troont Jezus in het gezelschap van de symbolen van de vier evangelisten.

KLOOSTER (EN KERK) GEOPEND: 16 juni-15 sep. dagelijks 10-12 u. en 14-18.30 u; pasen-15 juni en 16 sep.-okt. wo.-ma. 10-12 u. en 14-17 u.


Maison des Arts et Traditions Populaires

In Lavaudieu kunt u een bezoek brengen aan het plaatselijke museum voor volkskunst, dat gehuisvest is in een 19de-eeuwse bakkerij.

VOLKSKUNSTPAVILJOEN GEOPEND: zelfde tijden als het klooster.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 185.00 p.p.

Frankrijk > Cantal > Marchal-Accommodatie

Camping Chalets De L'eau Verte

Vrijstaande, houten chalets in het hart van de Auvergne. Alle is gelijkvloers. De chalets hebben zicht op de bergen, platteland, bos, rivier,...

v.a. 510.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Lavaudieu en Auvergne