Departement Haute-Loire

Swipe

Le Monastier-sur-Gazeille

In Le Monastier-sur-Gazeille stond ooit de oudste abdij van Frankrijk. De abdij werd gesticht aan het einde van de 5de eeuw, maar werd in de 8ste eeuw volledig verwoest door de binnenvallende Saracenen. De toenmalige abt Théofrède werd vermoord, zijn reliekschrijn staat in de kloosterkerk van het dorp Le Monastier-sur-Gazeille. De abdij verrees als een feniks uit zijn as en domineerde lange tijd het religieuze leven in de omgeving. De voorgevel van de Sint-Johannes-kerk is opgebouwd uit veelkleurige stenen. In de kerk staat een orgel uit 1518.

Musée Municipal

Het Musée Municipal in Le Monastier-sur-Gazeille is sinds 1980 gevestigd in het Château-abbatial, een versterking met vier ronde torens, die de monniken in 1525 aanlegden om zich te kunnen verdedigen. Het museum behandelt de geschiedenis van de regio vanaf de prehistorie tot en met de dood van de 19de eeuwse schrijver Robert Louis Stevenson. Deze Schotse schrijver, bekend van onder meer Treasure Island, reisde met zijn muilezel Modestine van Le

Monastier-sur-Gazeille door de Cévennes naar de Ardèche. Over deze reis schreef hij op humoristische wijze in The Real Cévennes.

GEMEENTEMUSEUM GEOPEND: Juli-aug. di.-zo. 10-12 u. en 15-19 u.; sep. di -zo. 10-12u. en 15-17 u.; juni en okt. di.-zo. 14.30-17 u.


Viaduc de la Recoumène

Twee kilometer ten oosten van Le Monastier-sur-Gazeille (D535, richting Le Béage) kunt u aan een elastiek gebonden van het Viaduc de la Recoumène de diepte in springen (Saut en elastiqué). Uiteraard is hier wel enige moed voor nodig. U kunt ook over de brug wandelen. De 66 m hoge brug Viaduc de la Recoumène werd in de jaren twintig gebouwd voor een spoorlijn, maar die is er nooit gekomen. In het bos achter het Viaduc de la Recoumène kunt u goed wandelen.

campsite

Camping l'Europe

Familiecamping met veel speel- en animatiemogelijkheden voor kinderen.Verwarmd zwembad met glijbaan. Midden tussen de vulkanen van de Auvergne biedt deze camping naast...

v.a. 98.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Le Monastier-sur-Gazeille en Auvergne