Departement Haute-Loire

Swipe

Auvergne

Saint-Georgeskerk

Romaanse kerken zijn er in de Auvergne in overvloed, maar er zijn er maar weinig die zulke fraai bewerkte kapitelen hebben als de Saint-Georgekerk in Saint-Paulien. De kapitelen zijn vooral op de zuilen rond het koor te vinden. Tijdens een grootscheepse verbouwing in de 17de eeuw werden in de Saint-Georgekerk in Saint-Paulien enkele kapitelen verwijderd. Gelukkig heeft men deze teruggevonden; zij worden nu tentoongesteld in het Museum voor antiquiteiten in de Chapelle des Pénitents. Zij staan daar in het gezelschap van onder andere Gallo-Romeinse voorwerpen die men in de omgeving heeft gevonden. Saint-Paulien is namelijk gebouwd op de plek waar vroeger de Romeinse nederzetting Ruessium lag.

Château la Rochelambert

Vier kilometer ten westen van Saint-Paulien ligt het kasteel La Rochelambert. Van de 16de tot en met de 19de eeuw was het kasteel eigendom van de familie Rochelambert. Het kasteel herbergt veel middeleeuws meubilair en wapens. In de directe omgeving van het kasteel zijn prehistorische grotten te bezichtigen.

KASTEEL LA ROCHELAMBERT GEOPEND: Juli-aug. wo.-ma. 9-12 u. en 14- 18 u.

Foto Onze Auvergne Expert
Onze Auvergne Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende boeken over gebieden in Frankrijk, waaronder een reisgids over de Auvergne, een met vulkanen bezaaid gebied dat ook wel als het Centraal Massief wordt aangeduid. 

10 prachtige bestemmingen in Auvergne