Departement Pando

Swipe

Cobija

Dit provinciaal tropisch grensstadje werd gesticht in 1906, onder de naam Puerto Bahía, en werd al spoedig een centrum voor de rubberindustrie. Nu leeft het vooral van de (deels illegale) commerciële activiteiten met Brazilië en men waant zich dan ook in Brazilië, ook al omdat er in het plaatsje veel Portugees gesproken wordt. Het is er heet, de gemiddelde jaarlijkse regenval is zeer hoog (1800 mm) en bovendien zijn er veel muggen. Desalniettemin is dit een goede basis om het omringende regenwoud van de Amazone te verkennen alhoewel je wel een avontuurlijke geest nodig hebt.

Inwoners 35.000. Kengetal 03

Bezienswaardigheden

Het centrum zoals in bijna alle Boliviaanse steden is de aangename, recentelijk gerenoveerde Plaza Germán Bush, met de moderne (1930) Iglesia Nuestra Señora del Pilar, die interessante schilderijen bevat over het leven van Christus. Rond de plaza zijn mooie avenues met hoge ‘koninklijke’ palmbomen en diverse tropische koloniale gebouwen zoals Prefectura del Departamento, Alcaldía Municipal, Club Social, Base Naval, Politécnico Agropecuario del Oriente en Palacio de Justicia. Vanaf het centrum loopt het met palmbomen versierde voetgangersstraatje Paseo Junín naar de Río Acre. Vanaf hieraf kan je via Puente de la Amistad naar Brasiléia in Brazilië lopen.

Omgeving Cobija

Porvenir, 30 km van Cobija via een asfaltweg, heeft de thermale baden: Cocamita. Elk uur vertrekken er taxi’s vanaf Cobija.

Puerto Rico ligt in het centrum van Pando aan de weg naar Riberalta. In de voormalige hoofdstad van Pando is de spectaculaire samenvloeiing van de rivieren Manuripi en Tahuamanu, de een met een zwarte en de andere met een heldere kleur.

10 prachtige bestemmingen in Cobija en Bolivia