Departement Puy-de-Dôme

Swipe

Besse-en-Chandesse

Besse-en-Chandesse, dat in een bergachtige omgeving ligt, kent een lange geschiedenis. Er zijn nog tal van oude straten bewaard gebleven, zoals de Rue de la Boucherie met haar 15de-eeuwse huizen.

Maison de la Reine-Margot

Een van de fraaiste panden in Besse-en-Chandesse is het 15de- eeuwse Maison de la Reine-Margot, vernoemd naar Marguerite de Valois, de vrouw van koning Hendrik IV. Het gebouw herbergt het Skimuseum met allerlei gebruiks- en kunstvoorwerpen die met de wintersport te maken hebben.

SKIMUSEUM GEOPEND: Juli-aug. en paas-, herfst- en kerstvakantie dagelijks 9-12 u. en 14-19 u.

Église Saint-André

In de 12de-eeuwse Andreaskerkin Besse-en-Chandesse zijn de zuilen bekroond met gebeeldhouwde kapitelen. De Romaanse kerk is in de 18de eeuw vergroot met zijkapellen. Ten zuiden van het gebedshuis liggen de resten van de 15de-eeuwse omwalling, waaronder de gerestaureerde stadspoort.

Super-Besse

Ten westen van Besse-en-Chandesse ligt aan de zuidelijke voet van de Puy Sancy het wintersportcentrum Super-Besse. Van hieruit kunt u per kabelbaan naar de top van de Puy Ferrand (1846 m).

Lac Pavin

Halverwege Besse-en-Chandesse en Super-Besse ligt ten zuiden van de hoofdweg het kratermeer van Pavin. Het 92 m diepe meer ontstond door een explosie in de wand van de Puy de Montchal. Op de tufwal rondom groeien naald- en loofbomen. Het meer is vooral populair onder sportvissers (forel).

10 prachtige bestemmingen in Besse-en-Chandesse en Auvergne