Departement Puy-de-Dôme

Swipe

Auvergne

Besse-en-Chandesse, dat in een bergachtige omgeving ligt, kent een lange geschiedenis. Er zijn nog tal van oude straten bewaard gebleven, zoals de Rue de la Boucherie met haar 15de-eeuwse huizen.

Maison de la Reine-Margot

Een van de fraaiste panden in Besse-en-Chandesse is het 15de- eeuwse Maison de la Reine-Margot, vernoemd naar Marguerite de Valois, de vrouw van koning Hendrik IV. Het gebouw herbergt het Skimuseum met allerlei gebruiks- en kunstvoorwerpen die met de wintersport te maken hebben.

SKIMUSEUM GEOPEND: Juli-aug. en paas-, herfst- en kerstvakantie dagelijks 9-12 u. en 14-19 u.

Église Saint-André

In de 12de-eeuwse Andreaskerkin Besse-en-Chandesse zijn de zuilen bekroond met gebeeldhouwde kapitelen. De Romaanse kerk is in de 18de eeuw vergroot met zijkapellen. Ten zuiden van het gebedshuis liggen de resten van de 15de-eeuwse omwalling, waaronder de gerestaureerde stadspoort.

Super-Besse

Ten westen van Besse-en-Chandesse ligt aan de zuidelijke voet van de Puy Sancy het wintersportcentrum Super-Besse. Van hieruit kunt u per kabelbaan naar de top van de Puy Ferrand (1846 m).

Lac Pavin

Halverwege Besse-en-Chandesse en Super-Besse ligt ten zuiden van de hoofdweg het kratermeer van Pavin. Het 92 m diepe meer ontstond door een explosie in de wand van de Puy de Montchal. Op de tufwal rondom groeien naald- en loofbomen. Het meer is vooral populair onder sportvissers (forel).

Foto Onze Auvergne Expert
Onze Auvergne Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende boeken over gebieden in Frankrijk, waaronder een reisgids over de Auvergne, een met vulkanen bezaaid gebied dat ook wel als het Centraal Massief wordt aangeduid. 

10 prachtige bestemmingen in Auvergne