Departement Puy-de-Dôme

Swipe

Auvergne

Zestien kilometer ten zuiden van Thiers ligt in de Dorevallei het dorp Courpière. In Courpière staat een Romaanse parochiekerk met een opvallende, gotische toren. De kerk bezit bezienswaardige kapitelen, een beschilderd Romaans Mariabeeld en een 15de-eeuwse beeldengroep van het Heilige Graf.

Le Train de Decouverte

Courpière is het beginpunt van een panorama-trein die door de Dorevallei en het regionaal natuurpark Livradois-Forez naar het eindstation in Sembadel rijdt. Tijdens de treinreis passeert u Olliergues, Vertolaye, Ambert, Marsac- en-Livradois, Arlanc, Mayres, Saint-Sauveur-la-Sagne, Saint-Alyre, La Chapelle Geneste en La Chaise-Dieu.

ONTDEKKINGSTREIN IN BEDRIJF: )uli-aug.; vertrektijden: tel. 73824388, fax 7382171.

Château d'Aulteribe

Zes kilometer ten noordwesten van Courpière staat het Chateau d'Aulteribe, een middeleeuws kasteel dat in de 19de eeuw rigoureus werd verbouwd. Het huidige romantische gebouw herbergt een museum met schilderijen, meubels in Lodewijk XV en Lodewijk XVI-stijl en Vlaamse tapijten.

KASTEEL D'AULTERIBE GEOPEND: Mei-sep. wo.-ma. 9-12 u. en 14-18 u.; okt.-apr. wo.-ma. 10-12 u. en 14-17 u.

Foto Onze Auvergne Expert
Onze Auvergne Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende boeken over gebieden in Frankrijk, waaronder een reisgids over de Auvergne, een met vulkanen bezaaid gebied dat ook wel als het Centraal Massief wordt aangeduid. 

10 prachtige bestemmingen in Auvergne