Departement Puy-de-Dôme

Swipe

Auvergne

Ten noordwesten van Super-Besse ligt aan de samenvloeiing van de Dordogne en de Vendeix het kuuroord La Bourboule. U kunt hier terecht in de kuurcentra Therme Choussy, Les Grands Thermes (1872) en Thermes Integrés de la Residence Thermale Choussy. Het warme, arseenrijke water dat in Choussy-Perrière (La source chaude, 60 °C) en Fenêstre (La source froide, 19 °C) opwelt, heeft een goede uitwerking op de luchtwegen en helpt tegen huidziekten en allergieën.

In het 12 ha grote Parc Fenêstre in La Bourboule zullen vooral kinderen zich uitstekend vermaken. De ruim opgezette speeltuin bezit onder meer glijbanen en een minitrein. Wilt u het hogerop zoeken, dan kunt u van hieruit per kabelbaan naar het Plateau de Charlannes reizen. Op deze hoogvlakte kunt u goed wandelen of genieten van het aantrekkelijke uitzicht op de bergtoppen rondom. Vanuit het kuuroord kunt u eveneens wandelingen maken naar de Rocher des Fées (wandeltijd: heen en terug 2 u.) en naar het stuwmeer Lac du Barrage.

INFORMATIE KUURCENTRA: Thermes de La Bourboule. BP 80, 63150 La Bourboule.

Foto Onze Auvergne Expert
Onze Auvergne Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende boeken over gebieden in Frankrijk, waaronder een reisgids over de Auvergne, een met vulkanen bezaaid gebied dat ook wel als het Centraal Massief wordt aangeduid. 

10 prachtige bestemmingen in Auvergne