Departement Puy-de-Dôme

Swipe

Le Mont-Dore

Aan de voet van de Puy de Sancy ligt het aantrekkelijke kuuroord Le Mont-Dore. De beboste vallei waarin het dorp ligt, is tijdens de laatste ijstijd uitgeslepen door een brede, 100 m hoge gletsjer. In deze omgeving ligt het brongebied van de Dordogne, die als stroompje door het dorp kabbelt. Le Mont-Dore is verder bekend als wintersportplaats.

Établissement Thermal

In het Établissement Thermal in Le Mont-Dore kunt u genieten van het bronwater van acht warmwaterbronnen. Het gebouw is een goed voorbeeld van 19de-eeuwse, neobyzantijnse architectuur. In de kuurinrichting kunt u ook de resten bewonderen van Romeinse thermen. De Romeinen hadden hun thermen op de fundamenten van Gallische baden gebouwd. Het koolzuurhoudende water is geschikt voor de behandeling van reuma, allergieën en aandoeningen van de luchtwegen.

INFORMATIE ÉTABLISSEMENT THERMAL: Geopend: 15 mei- 7 okt. ma.-za. 9-11 u. en 15-16.30 u. Rondleiding: 30 minuten. Adres: Les Thermes du Mont- Dore, Place du Panthéon 1.

Musée Joseph Foret

Het Museum J. Foret in Le Mont-Dore bevat een kopie van het grootste, op perkament gedrukte boek van Frankrijk. Het boek heeft een gewicht van 210 kg en betreft een editie van de Apocalyps (Openbaring van Johannes, laatste boek van het Nieuwe Testament), die tussen 1958 en 1961 werd gedrukt door Joseph Foret. Aan de illustraties werkten beroemdheden mee als Salvador Dali, Buffet, Fini, Foujita, Mathieu, Trémois en Zadkine. Onder de kaligrafen bevonden zich Micheline Nicolas de Coiran, Cocteau, Daniël Rops, Giono, Jünger en Rostand, alien bekende schoonschrijvers. Helaas is het origineel verdwenen.

MUSEUM J. FORET GEOPEND: Wo.-ma. 15-18 u.

Grande Cascade

Vanuit het dorp Le Mont-Dore zijn wandeltochten uitgezet, waaronder een wandeling naar de Grande Cascade, een 30 m hoge waterval (3 u. heen en terug).

campsite

Camping l'Europe

Familiecamping met veel speel- en animatiemogelijkheden voor kinderen.Verwarmd zwembad met glijbaan. Midden tussen de vulkanen van de Auvergne biedt deze camping naast...

v.a. 98.00 p.p.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 185.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Le Mont-Dore en Auvergne