Departement Puy-de-Dôme

Swipe

Royat

Kuren

Drie kilometer ten westen van Clermont-Ferrand ligt het kuuroord Royat. Ten oosten van de Tiretaine ligt de buurgemeente Chamalières, waar de Franse bankbiljetten gedrukt worden. In het Etablissement Thermal in het Pare Thermal in Royat kuren vooral mensen met hart- en vaatproblemen. Verder zijn de warmwaterbronnen (31,5 °C) geschikt voor de behandeling van reuma. Reeds in de tijd van de Romeinen was de geneeskrachtige werking van de warmwaterbronnen bekend. Vandaar dat u hier in het noordelijke deel van het Pare Thermal Romeinse thermen kunt bezichtigen.

Saint-Légerkerk

In de 11de eeuw begonnen de monniken van Mozac in Royat met de bouw van de Saint-Légerkerk. Dat het onrustige tijden waren, blijkt uit de versterkingen, waaronder kantelen, die men in de 13de eeuw in het gebouw aanbracht. Opmerkelijk zijn de 10de-eeuwse kapitelen in de crypte; deze zijn waarschijnlijk pas later hiernaar toe gebracht.

Grotten

In Royat kunt u een bezoek brengen aan de Grotte des Laveuses (met warmwaterbron) en de Grotte du Chien (Hondegrot). Bij de laatstgenoemde grot, gelegen aan de Avenue de la Gare, heeft men een museum geopend.

HONDEGROT GEOPEND: Apr.-okt. 10-12 u. en 14-18.30 u.

Taillerie de Pierres Fines

In de Taillerie de Pierres Fines (edelstenenwerkplaats) kunt u kennismaken met prachtige edelstenen en halfedelstenen, waaronder agaat, bergkristal en amethist. Er worden ook stenen te koop aangeboden.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 69.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Royat en Auvergne