Departement Puy-de-Dôme

Swipe

Saint-Nectaire

Saint-Nectaire bestaat uit twee delen: het kuuroord Saint-Nectaire-le-Bas en het oudere Saint-Nectaire-le-Haut. In het Pare du Dolmen zijn dolmen (ganggraven) en menhirs (monolieten) de stille getuigen van de aanwezigheid van de Kelten in vroeger tijden. De Romeinen maakten reeds gebruik van de geneeskrachtige werking van de warmwaterbronnen in de Grot van de Cornadore.

Saint-Nectaire-le-Bas

In het kuuroord  Saint-Nectaire-le-Bas ontspringen drie bronnen uit de bergwand: de Saint-Cezaire, Boette en de Rouge. Voor de toeristeninformatie staat een groene constructie waar het water van de drie bronnen uit de kranen stroomt. De onderlinge smaakverschillen zijn groot. Mocht de smaak u niet bevallen, proef dan eens een stukje van de beroemde, lokale Saint-Nectairekaas. Dit is een van de bekendste kazen uit de Auvergne, uniek vanwege de tamme kastanjes die erin worden verwerkt. Kuurders kunnen gebruikmaken van de faciliteiten in het Établissement Thermal aan de oever van de Couran^on. Het mineraalhoudende water is vooral goed voor mensen met stofwisselingsproblemen en nieraandoeningen.

Fontaines Pétrifiantes

In het dorp  Saint-Nectaire-le-Bas zijn kalkafzettende bronnen, waarvan de watertemperatuur schommelt tussen 18 en 50 °C. Men laat het kalkhoudende water via een 14 m hoge waterval omlaag lopen over trappen, waarop voorwerpen en beeldhouwwerken met een licht reliëf erin worden geplaatst. In een tijdsbestek van 6 tot 14 maanden worden deze voorwerpen met een laag kalk bedekt, waarna ze als souvenir te koop worden aangeboden.

KALKAFZETTENDE BRONNEN GEOPEND: Hoogseizoen 8.30-12 u. en 14-19 u.; laagseizoen 9.30-12 u. en 14-17.30 u.

Saint-Nectaire-le-Haut

In het oude dorp Saint-Nectaire-le-Haut staat een prachtige IIde-eeuwse Romaanse kerk. Het gebouw is een goed voorbeeld van Romaanse kerkbouwkunst in de Auvergne, met een piramidale opbouw rond de achtkantige toren en 103 gebeeldhouwde kapitelen in het interieur. De kapitelen op de zes pilaren rond het koor, met afbeeldingen uit het leven van Jezus van Nazaret, behoren tot de fraaiste in de Auvergne. In de schatkamer van de kerk staat een met koper verguld, 12de-eeuws beeld van de heilige Baudime en een beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Mont-Cornadore met Jezus op haar schoot.

ROMAANSE KERK GEOPEND: Juni-sep. wo.-za. en ma. 9-12 u. en 14-19 u. zo. 14-19 u.

Frankrijk > Aveyron > Entraygues-sur-Truyère-Standplaats

Camping Val De Saures

De camping ligt aan de voet van de bergen van Auvergne en Aubrac, aan een scherpe bocht van de rivier de Lot,...

v.a. 185.00 p.p.

campsite

Camping l'Europe

Familiecamping met veel speel- en animatiemogelijkheden voor kinderen.Verwarmd zwembad met glijbaan. Midden tussen de vulkanen van de Auvergne biedt deze camping naast...

v.a. 98.00 p.p.

Frankrijk > Cantal > Marchal-Accommodatie

Camping Chalets De L'eau Verte

Vrijstaande, houten chalets in het hart van de Auvergne. Alle is gelijkvloers. De chalets hebben zicht op de bergen, platteland, bos, rivier,...

v.a. 510.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Saint-Nectaire en Auvergne